hönsindustrin

Jag kollade precis på Jamie Oliver ( den nakna kocken) på tv, då han tog upp konsumenternas inflytande över djurens välfärd. Skönt att äntligen någon vågar stå för hur djurindustrin ser ut. För alla som inte såg programmet rekommenderar jag att ni kollar reprisen. Den är ruskig men sevärd!

Han tog upp bla upp problemet med hur tätt slaktkycklingarna tvingas leva. Att EU godkänner 38kg kyckling per kvadratmeter. För att få en tydligare bild av detta kan man säga att ca 18 st kycklingar, vid slaktålder, lever så tätt ihop att de får samsas på en kvadratmeter. Han tog även upp problemet med frätskador som kycklingarna ofta får, de utsätts för höga amoniakhalter då/om de vistas på en blöt ströbädd, (dvs de får frätskador för de tvingar trampa runt i sitt egna träck).

Tydligen verkar konsumenterna, som var med i detta program, väldigt okunniga och tyvärr tror jag också att de svenska konsumenterna inte heller har kunskapen om hur djuren verkligen har det innan de hamar på middagsbordet. Frågan är nu: Hur ska man lyckas nå ut till konsumenterna så de kan ändra sina vanor så att välfärden hos djuren kan höjas? Jag vill inte tro att människor medvetet stödjer produktion där djurhälsan är försämrad. Jag tror att om människor visste bättre skulle de göra bättre väl, tex handla ekologiskt eller iallafall tagit ställning för vad de tycker är rätt och riktigt vad det gäller djurproduktionen.








rosafärgad katt

De bilder som jag ville lägga ut funkade inte, de var i fel format. Det får bli en annan bild med en förgad katt dock är denna helfärgad. Inte riktigt samma som de "motivlackerade".





dumma jävla människor

Jag fick ett mail för ett tag sig som visade den nya trenden inom djurmodet. Tydligen är det nu inne att färga sina katter nästan precis likadant som man motivlackerar bilen. Trenden med småhundar som associarer har dock sakta men säkert försvunnit, vilket är bra, men nu ökar andelen småhundar i hundstallarna. Jag blir så förbannad då människor uttnyttjar djur. Varför ska vi färga våra katter? Varför kan vi inte låta våra husdjur få vara bara djur och inget annat? Jag hoppas verkligen inte att den nya katttrenden blir alltför stor i Sverige. Jag som "djurmänniska" funderar nu på vad dessa färger som används, hur dessa påverkar kattens pälskvalité och hud. Pälsen finns ju där av ett syfte för att skydda katten mot kyla och värme. Och hur går dessa färgningar till, som alla vet hatar ju det flesta katter vatten. Nej fy fan, man kan bli upprörd för mindre.

Hej så länge, ska försöka att lägga ut bilder senare.



poesi

Ikväll tänkte jag lägga ut lite poesi som jag har skrivit. Hoppas någon tycker dessa är intressanta. Två dikter blir det idag kanske kommer det mer sedan.

*

Det går en enarmad man utefter min säng var natt
Jag tror han kallas döden

för han kan endast blicka bakåt

aldrig fram

Han ger mej aldrig sömn endast vakenhet

klarhet på tidiga morgontimmar

Aldrig sömn då jag förtjänar det

aldrig barmhärtighet under klar himmel

Alltid dimma

Frost


Alltid en vacker visa men på ett annat språk

går aldrig läsa sig till versens toner

Går aldrig se

Det är han som kallas döden

Ingen lämnar han oberörd

*

Fladdermössen skär ytans skimmer

Sen kväll

vid värmeljus, vid dig

Jag förundras över klarheten,

som stilla infinner sig i mitt

hjärta.

Vankelmodet flyger iväg

med vinden

Jag ställer mig förnöjsamt upp

Blickar mot 'andra sidan'

men stannar kvar
*

Hej så länge


guitar hero

Guitar hero är verkligen beroendeframkallande. Jag och min Oscar har nu spelat varje dag sen i lördags. Det är så kul att man knappt kan sluta, man glömmer att sova, man glömmer allt annat. Att ett tv-spel kan vara så kul kan jag inte förstå. Jag började spela super mario och nu detta! Förr tyckte jag att tv-spel var tråkigt, men nu sitter jag bara och väntar på min tur att få lattja med guran.

Hej så länge!


En gammal vän

Igår träffade jag en gammal vän som jag inte har umgåtts med på länge. Hon är min bästis sen jag var liten. Allt var som vanligt när vi sågs, inget var förändrat. Hon förstår och accepterar mig på ett sätt som inte så många kanske gör. Det är konstigt att vissa vänskaper finns alltid med en varesig om man har avbrott ibland då man inte ses på ett tag. Tur att jag träffade hene när jag var liten, för det har betytt så mycket för mig att ha henne vid min sida.


Djur våldtas lagligt i Sverige

Ja det är sant! Tidelag är inte förbjuden i Sverige. Förbrytarna kan bara bli dömda för djurplågeri om övergreppet har medfört fysiska skador.

Jag blir så illa berörd av detta ämne.Jag hade tanken att ha tidelag som ämne då jag skrev mitt examensjobb, men det blev tyvärr inte så. Det är nämligen ett väldigt svårt ämne att hitta vetenskaplig litteratur om och det är ju detta som universitet vill att man använder sig av.

Ialla fall nu har jag fått, genom min förra utbildning, ett utskick om detta ämne. Jag behöver nog inte nämna att bilderna var fruktansvärda. Fy fan, kan jag bara säga. Hur kan det finnas människor som tänder på sådant? Som blir upphetsade av att tvinga sig sexuellt på djur som inte han säga ifrån. Jag tycker att tidelag ska behandlas på liknande sätt som barnporr! Varesig djur eller barn kan inte försvara sig mot dessa utan hjälp från övriga samhället. Som tur är, är nu barnprostitution och barnporr förbjudet i Sverige, men det är på tiden att djuren också ska skyddas från detta.

Jag har skrivit på protestlistan på www.stoppadjursexet.se
Gör du det också om du vill ha förändring.

Hej så länge!


vardag

Tvätta och handla på samma dag det är vardag det! Och söka jobb så klart det är min vardag det. Nu har jag snart bott i stani tre veckor och jag märker mer och med hur ensamna alla här verkar. Det finns ingen gemenskap här i stan. Hälsar man på en granne verkar det som att de tycker att man är helt knäpp. Fast det är lite skillnad då man går med hunden. "Hundmänniskor" verkar ha en mer tydlig gemenskap. Tänk att bo helt ensam i en lägenhet ett helt liv och inte träffa något folk. Jag har ju i alla fall min hundoch sen har jag mn pojkvän som kommer hem på eftermiddagarna från jobbet. Tänk om man inte hade det vad skulle man göra då?

Å jag vill ha ett jobb. Jag vill göra någon nytta. Jag har ju trots allt utbildat mig i tre år på universitet! Borde det inte hjälpa en att få jobb! Tydligen inte. Igår kollande jag i telefonkatalogen för att hitta bra arbetsgivare. Det blev nästan två sidor med namn och telefon-nummer. Så innom kort är det bara att ringa runt och marknadsföra sig själv.

Ikväll ska jag och min sambo åka och kolla på ett hus. Hoppas bara nu att det är bra och att det inte har en massa fel som alla de andra husen vi har tittat på har haft. Det ena hade haft hussvamp och husägaren hade själv sanerat detta. Inte så bra. Förutom det var det även vatten i grunden. 500 000 kr skulle det kosta att få det garanterat att hussvampen var borta och då innebar det att praktiskt taget blåsa ut hela huset så det bara var stommen kvar. Och utöver det skulle det dräneras. Så slutsatsen av detta hus är var försiktig då det gäller hussvamp i villor!

Hej så länge! 

Jag lägger in en vacker bild sen jag och min oscar var på semester på Madeira. Sånt behöver man tänka på när det är en typisk vardag som idag.





RSS 2.0