människohandel

Igår såg jag en dokumentär om människohandel till sexindustrin. Jag förundras över att sådant verksamhet kan vara lönsam, men då det finns karlar som har en abnorm kvinno- och sexsyn verkar vad som helst möjligt. Jag skulle nog kunna skriva ett riktigt långt inlägg om min avsky om detta ämne, men idag låter jag bli. Jag vill istället ta upp en annan viktig vinkel i detta dilemmat: När man tänker på människohandel, tänker man självklart på de ohygliga övergrepp dessa människor får utstå, men man lägger mindre vikt vid då/ om dessa får åka tillbaka till hemländerna och hemländernas syn på dessa offer.

I går handlade dokumentären om en kvinna från Nigeria, Då hon blev deporterad fanns det inget skyddsnät för henne. Hon fick irra omkring på gatan, samtidigt som hon var jagad utav människohandlare som ville ha "sin skuld" betald.Men det värsta av allt var att männskorna i hemlandet levde i total missär och att det ansåg Europa som ett paradis. Antingen förstod de inte eller så ville de inte förstå att fickorna blev offer och inget värda när de väl kom hit. De gav tillochmed bort sina barn till den skandinaviska reporten som var med och undersökte den nigerianska situationen. Hon blev erbjuden fyra spädbarn av olika föräldrar, som då hoppades att deras barn skulle få det bättre bara de kunde få komma till Europa. Det är så fruktansvärt att människor som har det fattigt alltid ska utnyttjas. De nigerianska folket vill ju endast att deras barn ska få det bättre, de vill ge dem en framtid som de aldrig själva fick. Hela situationen är så hemskt att det finns inte ord att beskriva det med. Och visst kan man åberopa att människorna är okunniga och inte förstår verkligheten, men det är ett för enkelt argument att skylla på. Människor blir utnyttjade för det finns en marknad för det. Skulle ingen efterfråga finnas skulle inga behöva bli utnyttjade!



lite låg!

Idag känner jag mig lite låg. Jag verkar inte få något jobb, trots att jag söker och söker. På husfronten ser det inte heller bra ut, det kommer knappt ut några hus och de hus som kommer ut är för dyra, för att jag inte har något jobb. Det e en ond spiral. Vi får nog bo i vår etta ett tag till, men jag längtar så ut till landet.

Trött som fan, ska nog sova snart!

Förresten besök www.kriminellt.com en intressant sida om dömda brottslingar, man hittar mycket bra när man inte har så mycket för sig på dagarna.

Vanvårdsfall i Sverige!


Så här kan det se ut om det går för långt!


Djur som är svår identifierade.


Föl med förväxta hovar.


Döda eller försvagade djur.

Ska vi få fler vanvårdsfall i Sverige?

Omorganisationen för djurskyddsinspektörerna iochmed överflyttningen till länsstyrelsena kommer inte att bli lyckad. Det blir neddragningar för regeringen vill inte skjuta till mer pengar. Pga detta tror jag att vanvårdsfallen kommer att öka då de rutinmässiga djurskyddskontrollerna kommer att bli lidande. När det blir neddragningar kommer endast de akuta ärrendena att prioriteras. Och därmed kommer djurens välfärd i Sverige försämras. Något behöver göras åt denna situation, mer pengar behövs för att kunna upprätthålla en högklassig nivå på inspektionerna! Varför ska våra djur alltid vara längst ned på politikernas prioriteringslista? Ska vi acceptera detta?

I Västra Götaland kommer ekonomin endast räcka till 26 inspektörer (nu finns det 43). Och sist men inte minst bör det nämnas att budgeten är baserad på invånarantal, geografisk läge och yta och inte på djurantal inom länet. Västra Götaland är ett djurtätt område, men ingen hänsyn tas till detta!



Tuffa tider

Varsel, varsel! Ytterligare människor som kommer att bli utan jobb. Vart är samhället på väg? Såg på tv igår att det är 900 st till som får gå från Volvo och därav flest ifrån Skövde. Det blir ett hårt slag mot lilla Skövde som tillsynes har byggt upp sin stad runt denna produktion. Alla i Skövde känner någon, har någon släkting eller någons väns vän som jobbar där. 

Hoppas nu människor har med i beräkningarna att man kan bli av med sina jobb, så de inte behöver sälja hus och hem på grund av en sådan här situation. Jag håller tummarna för alla och hoppas att dessa tuffa tider kan vända till något bättre!

Hej så länge!


 

Sökes: Mysigt hus på landet

Jag och min sambo letar fortfarande hus. Det verkar vara svårt att hitta något bra alls. Vi har varit nära att köpa hus flera gånger. Ena gången blev vi överbjudna i sista sekund. Detta var mitt " drömhus". Det såg egentligen inte mycket ut för världen, för senast hade det bott en gammal dam där så tapeterna var från 70-talet, toaletten var inte alls fräsch, på utsidan behövdes fasaden bytas ut osv osv, men det var ändå ett ställe som tilltalade mig. Tomten var verkligen underbar och själva känslan i huset var så mysig. Men det blev som sagt inget med detta och ärligttalat har jag nog inte kommit över detta hus riktigt än...Sedan var det ett annat hus som det hade varit hussvamp i och ägaren hade själv sanerat detta. En miss till alltså! Detta hus var den totala motsattsen till det som jag nämnde innan. Detta hade en spa-avdelning, pool osv. Ett riktigt lyx hus alltså, där man hade kunnat flytta in direkt utan att göra så mycket.

Nu letar vi hus igen, men det går trögt. Ingen verkar vilja sälja något iochmed börskrisen. Folk blir rädda då räntorna går upp. Men min sambo och jag är fortfarande i lika stort behöv av hus. Vi gjorde bla en utflykt igår och kollade ett 1600-tals hus på kinnekulle, jag är nog lite kär igen. Men jag kan inte förstå att jag måste bli kär i renoveringsobjekt! Oscar blir trött på mig, men han måste verkligen hålla med om att detta hus har charm fastän att kök, badrum inte finns. Och det kanske räcker med att säga att huset är ifrån 1600-talet och att det har ett stort hål i golvet i det fd köket...

Hej så länge!

RSS 2.0